ZRP un SC eksperti jau sākuši kopīgu darbu bez "Vienotības"
Publicēts 22. septembrī, 2011.
Kamēr apvienība "Vienotība" vēl domā, vai deleģēt savus pārstāvjus darba grupām iespējamajā koalīcijā, ZRP un SC pārstāvji šodien jau sanākuši uz pirmo ekspertu darba grupas sēdi, kurā apspriesti ekonomikas jautājumi.

 

ZRP un SC eksperti šodien tikās Saeimā, apspriežot ekonomikas un finanšu jautājumu bloku. No ZRP puses sarunās piedalījās Edmunds Sprūdžs, Vjačeslavs Dombrovskis un Roberts Ķīlis, bet SC pārstāvēja Nils Ušakovs, Jānis Dzanuškāns un Iveta Strautiņa.

Kā pastāstīja ZRP pārstāve Daiga Holma, ekonomikas jautājumu saskaņošanā panākts labs progress, bet nākamās sarunas plānotas par izglītības jomu un citiem jautājumiem. Arī Ušakova preses sekretāre Anna Kononova atzina, ka sarunas bijušas ļoti produktīvas.

Kopš svētdienas starp Saeimā iekļuvušajiem politiskajiem spēkiem notiek konsultācijas par koalīcijas veidošanu. Līdz šodienai jau notikuši vairāki sarunu raundi, un kā koalīcijas kodols iezīmējas ZRP un "Vienotība", kas turpina sarunas ar trešajiem iespējamiem partneriem - SC un nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK.

Sarunu gaitā jau parādījušās pirmās nesaskaņas, jo "Vienotība" paudusi neapmierinātību ar sarunu formātu, proti, ka tiek izveidotas divas paralēlas ekspertu darba grupas, kas darbosies ar dažādu viedokļu un partiju programmu saskaņošanu. Tāpat "Vienotībai" nepatika, ka ZRP otrdien divatā tikās ar SC.

ZRP un "Vienotība" otrdien vienojās par ekspertu grupu izveidošanu no abu politisko spēku pārstāvjiem. Eksperti darbotos trīs jautājumu blokos - ekonomikā un finansēs, tiesiskumā un drošībā, kā arī humanitārajā jomā saistībā ar sociālo sfēru, izglītību un kultūru. Sākumā tika minēts, ka trešā iespējamā koalīcijas partnera pārstāvji šajās ekspertu darba grupas pagaidām netikšot piesaistīti.
Pēc tam ZRP norādīja, ka ekspertu darba grupās tiks iesaistīti gan SC, gan nacionālā apvienība. ZRP ierosināja, ka būs divas paralēlas grupas: ZRP, "Vienotība" un SC, kā arī ZRP, "Vienotība" un VL-TB/LNNK.

Kā stāsta ZRP un "Vienotības" sarunās iesaistītās personas, nesaskaņas esot tajā, ka ZRP vispirms vēlas vienoties par programmām un veicamajiem darbiem un tikai tad veidot koalīciju, bet "Vienotība" vispirms vēloties izveidot koalīciju, kura arī strādātu pie valdības deklarācijas un viedokļu saskaņošanas. 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: