Vidzemniece Iluta uzvar Baltijas zeķu adīšanas čempionātā
Publicēts 20. jūnijā, 2011.
Lietuvas pilsētā Radvilišķos notikušajā pirmajā Baltijas valstu zeķu adīšanas čempionātā uzvaras laurus plūca arī vidzemnieces. Par Baltijā ātrāko adītāju atzīta Iluta Mārtiņjēkaba.

 

Pagājušās nedēļas nogalē Radvilišķos savas adīšanas prasmes rādīja arī adītājas no Latvijas, Polijas un Lietuvas. No Latvijas Baltijas valstu zeķu adīšanas čempionātā piedalījās trīs dāmas. Divas no viņām bija vidzemnieces, kuras čempionātā ieguva arī godalgotas vietas.

Divdesmit četru dalībnieču konkurencē cēsniece Indra Štrausa ieguva godpilno 3.vietu, pārsteidzot žūriju un skatītājus ar saviem dažādajiem zeķu rakstiem, iegūstot arī nomināciju „smalkākās ažūra zeķes”. Savukārt veselaviete Iluta Mārtiņjēkaba bija ātrākā zeķu adītāja, kura arī noadīja vismazākās zeķītes.

Dalībniecēm sešu stundu laikā bija jānoada viena zeķe čempionāta dienā un jāatved līdzi sava zeķu kolekcija - izstāde. Žūrija vērtēja dalībnieču sniegumu pēc vairākiem kritērijiem – oriģinālākie vai sarežģītākie zeķu raksti, plānākās vai siltākās zeķes, īsākās, garākās, krāsainākās vai neparastākā stila zeķes. Iluta Mārtiņjēkaba savu rakstaino zeķi uzadīja četru stundu laikā un pēc tam vēl noadīja vismazāko zeķīšu pāri, iegūstot atbilstošu nomināciju „mazākās zeķes”. Iluta bija arī ātrākā zeķu adītāja visā čempionātā.

Visas dienas garumā Radvilišķos iedzīvotājiem un viesiem tika piedāvāti dažādi koncerti, amatnieku tirgus un norisinājās arī folkloras festivāls


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: