Vaira Vīķe-Freiberga no slimnīcas izrakstīta
Publicēts 30. augustā, 2011.
Eksprezidentei Vairai Vīķei-Freibergai, kura bija nonākusi Stradiņa slimnīcā, akūtas veselības problēmas nav konstatētas un patlaban viņa jau ir izrakstīta no ārstniecības iestādes, žurnālistiem pastāstīja Stradiņa slimnīcas Neiroloģijas klīnikas vadītājs profesors Andrejs Millers.

 

Vīķe-Freiberga bija nonākusi slimnīcā ar neiroloģiska rakstura problēmām, kuru dēļ bija nepieciešams veikt veselības izmeklējumus. Pārbaudēs nekādas akūtas neiroloģiskas problēmas neesot konstatētas, tāpēc eksprezidente "apmierinošā stāvoklī" jau izrakstīta no slimnīcas un ārstēšanos turpinās pie sava ģimenes ārsta.

Runājot par ārstniecības izmaksām, Millers vien norādīja, ka "daudziem Latvijas iedzīvotājiem ir apdrošināšana, kas šīs izmaksas sedz".

Kā ziņots, Vīķe-Freiberga nedēļas nogalē nonāca Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā. Vīķes-Freibergas pārstāvju teiktais liecināja, ka eksprezidentei veiktas dažādas veselības pārbaudes.

Freibergas kundze vēlas veikt dažas analīzes un pārbaudes," skaidroja bijušās Valsts prezidentes sekretāre Daina Lasmane.

Vīķe-Freiberga uz slimnīcu tika atvesta ar neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnu.

No neoficiāliem avotiem mediji noskaidroja, ka eksprezidente slimnīcā nogādāta ar neiroloģiskām sūdzībām. Pēc zinātāju teiktā, runa var būt par asinsrites traucējumiem smadzenēs, kas var izpausties daudzos veidos, tostarp kā roku tirpšana, lūpu kaktiņu noslīdēšana un daudzi citi. Šādos gadījumos hospitalizācija esot obligāta, jo dažkārt izpausmes var pazust ātri, bet citos gadījumos sekas var būt jūtamas ilgu laiku.

Saeima Vīķi-Freibergu ievēlēja par Latvijas Valsts prezidenti 1999.gada 17.jūnijā uz četriem gadiem un viņas mandātu atjaunoja 2003.gadā. Viņa bijusi iecelta par Apvienoto Nāciju Organizācijas īpašo sūtni reformas jautājumos 2005.gadā un bijusi oficiāla Baltijas valstu kandidāte ANO ģenerālsekretāra postenim 2006.gadā.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: