Vācijas policija aiztur Igaunijas pilsoni ar 300 kilogramiem narkotiku
Publicēts 18. augustā, 2011.
Vācijas policija valsts ziemeļos pie Dānijas robežas ir aizturējusi Igaunijas pilsoni, kurš savā automobilī veda 300 kilogramus katas koka lapu, kas tiek izmantotas kā narkotika, paziņoja Flensburgas pilsētas policija.

 

Policijas patruļa otrdienas vakarā pie autostrādes uz Flensburgu aizturēja automobili "Ford Escort Kombi" ar Francijas numurzīmēm, kuru vadīja Igaunijas pilsonis. Policistiem šķita aizdomīgi, ka mašīnas aizmugure bija nosēdusies, un mašīna tika aizvesta uz stāvvietu pārbaudei.

Pārbaudes gaitā policisti atrada mašīnā 25 maisus ar katas koka lapām. 22 maisi bija bagāžniekā, divi - salonā uz grīdas aiz priekšējiem sēdekļiem, un viens - uz aizmugures sēdekļa. Lapu kopējais svars bija ap 300 kilogramiem.

Policija aizturēja 21 gadu veco Igaunijas pilsoni un viņa ceļabiedru - 21 gadu vecu Ukrainas pilsoni aizdomās par narkotiku kontrabandu. Aizturētie un krava tika nodoti muitas darbiniekiem Ķīles pilsētā.

Policija uzskata, ka narkotikas krava tika vesta uz kādu no Skandināvijas valstīm.

Katas koks (Catha edulis) satur stimulējošas vielas ar amfetamīnam līdzīgām īpašībām. Katas koka jaunas lapas un dzinumi tiek izmantoti kā narkotika.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: