Vācijā trīs iepriekš savstarpēji nepazīstamas pusaudzes teltī izdarījušas pašnāvību
Publicēts 17. augustā, 2011.
Trīs iepriekš savstarpēji nepazīstamas vācu pusaudzes izdarījušas kolektīvo pašnāvību. Speciāli mežā uzceltā teltī meitenes noindējušās ar tvana gāzi, ziņo aģentūra Deutsche Presse.

 

Izmeklētāji pārbauda meiteņu datorus un mobilos telefonus, lai pārliecinātos, vai viņas iepriekš nav tikušās, un vai pašnāvību tematikai veltītā interneta forumā nav noslēgušas vienošanos par pašnāvības izdarīšanu.

„Kolektīvajām pašnāvībām ir gara vēsture. Internets tās padara daudz vienkāršāk organizējamas,” – stāsta psiholoģijas profesors Dītmars Hoibroks.

Visas trīs meitenes nāk no dažādām Vācijas daļām. Viņu ķermeņi atrasti pirmdienas naktī mežā, kādā teltī 500 metru attālumā no tuvākā ceļa pie Kloppenburgas pilsētas. Telts bija pildīta ar oglekļa monoksīdu.

Vecākajai no meitenēm bija 19 gadu un viņa atradās psihiatra uzraudzībā, kurš vērsās policijā uzreiz pēc tam, kad atklājās, ka viņa ir pazudusi, atstājot pēcnāves vēstījumu.

Policijai izdevās meitenes atrast, pateicoties mobilā telefona singnālam. Arī abu pārējo – 16 un 18 gadus veco meiteņu vecāki atzinuši, ka viņu atvasēm bijušas pašnāvnieciskas tieksmes. Pie telts atrastas vēl divas pašnāvnieču zīmītes.

Berlīnes pašnāvību lietu eksperts Gerds Storčmans atzīst, ka kolektīvās pašnāvības pārsvarā beidzas letāli, jo pusaudži viens pret otru jūt pienākumu iet līdz galam un pabeigt uzsākto.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: