Uzbūvēts augstākais koka skatu tornis Latvijā
Publicēts 11. augustā, 2011.
Rāznas nacionālā parka Lielajā Liepukalnā – Latvijas trešajā augstākajā virsotnē – uzbūvēts valstī augstākais koka skatu tornis 34 metru augstumā.

 

Rēzeknes novada Kaunatas pagastā, Latvijas trešajā augstākajā kalnā – Lielajā Liepu klanā (289,3 metri virs jūras līmeņa) ceturtdien, 11. augustā atklāts koka skatu tornis, kas pašreiz ir augstākā šāda veida konstrukcija Latvijā – 34 metri.
 
No jaunā skatu torņa paveras skats uz vienu no unikālākajām vietām Latvijā ar skaistām dabas ainavām bagāto Latgales augstienes Rāznavas pauguraini. Te no putna lidojuma augstumiem var lūkoties uz mežu un lauku raibo paklāju, vērot vareno Latgales „jūru” – Rāznas ezeru. Skaidrā laikā var saskatīt desmitiem pakalnu un ezeru Latvijas austrumu pierobežā un pāri tai, daudzu dievnamu staltos, baltos torņus. Īpašs skats paveras, saulei lecot, kad pāri baltiem miglas blāķiem segtām lejām paceļas tumšās mežu galotnes un uzlecošās saules staros viz daudzo ezeru zilgme.
 
Tūrisma infrastruktūras objekti tapuši, domājot par Rāznas nacionālā parka skaisto ainavu atklāšanu apmeklētājiem un vienlaicīgi rūpējoties par dabas vērtību saglabāšanu. Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētā un Dabas aizsardzības pārvaldes koordinētā projekta ietvaros Rāznas nacionālā parka dabas lieguma zonā Lielajā Liepukalnā ir uzbūvēta autostāvvieta, uzstādītas tualetes un uzbērta taka ar vairākiem pieturas punktiem dabas vērtību iepazīšanai, izvietotas nojumes, lapenes, soli, galdi, koka konstrukcijas bērnu aktivitātēm, ugunskura vieta un pašā lielpaugura virsotnē - kāpnes un skatu tornis.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: