Uz bezdarbnieka statusu varēs pretendēt no 15 gadu vecuma
Publicēts 10. augustā, 2011.
Uz bezdarbnieka vai darba meklētāja statusu varēs pretendēt cilvēki no 15 gadu vecuma līdz pensijas vecumam, ja viņi nemācīsies pamatskolā vai vidusskolā.

 

Precizējot iepriekš sniegto informāciju par plānotajiem grozījumiem Bezdarbnieku un darba meklētāju atbalsta likumā, informē Labklājības ministrija (LM).

Kā informēja LM Komunikācijas nodaļas vadītāja Marika Kupče, tie 15 gadus vecie jaunieši, kuri mācās pamatskolā vai vidusskolā un apgūst pamata vai vidējo izglītību, izņemot mācības vakara (maiņu) skolā, nevarēs iegūt bezdarbnieka vai darba meklētāja statusu.

Kā skaidro LM Komunikācijas nodaļā, šāda iniciatīva rosināta tādēļ, ka dažos gadījumos 15 gadus sasniegušie skolēni Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrējušies kā bezdarbnieki. Patlaban gan tehnisku problēmu dēļ NVA nevar pateikt, cik daudzi skolēni izmantojuši šo likuma nepilnību.

Saeimas Bērnu un jaunatnes lietu apakškomisija 2011.gada jūnijā aicināja izvērtēt, kā risināt situāciju, ka jaunieši bez pamatizglītības iegūst bezdarbnieka vai darba meklētāja statusu, norādot, ka pašlaik Latvijā ir vairāk nekā 3000 jauniešu vecumā no 15 līdz 18 gadiem, kuri ieguvuši bezdarbnieka statusu bez pamatizglītības.

Grozījumi Bezdarbnieku un darba meklētāju atbalsta likumā vēl jāsaskaņo ar ministrijām un sociālajiem partneriem, jāapstiprina valdībā un jāpieņem Saeimā.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: