Titavs: Zatleram būtu jāatņem Triju Zvaigžņu ordenis
Publicēts 8. augustā, 2011.
Likums nosaka, ka Valsts prezidents, stājoties darbā, saņem Triju Zvaigžņu ordeni, bet eksprezidentam Valdim Zatleram (ZRP) šo apbalvojumu vajadzētu atņemt, uzskata Latvijas Eksportētāju un investoru kluba valdes loceklis Dans Titavs.

 

Savā slejā žurnālā "Kapitāls" viņš norāda, ka Zatlera reformu partijai (ZRP) acīmredzot izdosies iekļūt Saeimā, iegūstot 10-15 vietas rīkojuma Nr.2 dēļ, kas ir "pretvalstisks, valstij kaitīgs, nevajadzīgs un populistisks".

"Gan no politiskās domas attīstības, gan no ekonomikas un valsts attīstības viedokļa, šī darbība ir kaitīga, un, ja likums nosaka, ka prezidents, stājoties darbā, saņem pirmās šķiras Triju Zvaigžņu ordeni, tad par rīkojumu Nr.2 Zatleram to vajadzētu atņemt," akcentē polittehnologs.

Kā uzsver Titavs, cilvēki, kuri ir aktīvi un apveltīti ar prāta spējām un vārdu, tiekas ar Zatleru, jo grib iesaistīties politikā. Taču tie, kuri parunājuši ar eksprezidentu, kategoriski atsakās iet viņa partijā.

"Parunājot pusstundu ar cilvēku, kuram nav nekāda politiskā intelekta, ideju un harismas, bet ir tikai vēlme iekļūt Saeimā, jebkurš saprot, ka neievēlētā bijušā prezidenta mērķis ir tikai un vienīgi savu ambīciju un personisko interešu apmierināšana," norāda Latvijas Eksportētāju un investoru kluba valdes loceklis. "Protams, ir liels skaits vienkāršu un aktīvu cilvēku, kuri gatavi iesaistīties - kaut vai ar elementāru vēlmi: iekļūt Saeimā un tapt par deputātiem. Viņi pat nav ļauni, drīzāk naivi. Tādējādi naivisma īpatsvars nākamajā Saeimā sasniegs 10%-15%."

Kā akcentē Titavs, atteikšanās no "Vienotības" piedāvājuma pievienoties šim politiskajam spēkam liecina par Zatlera "politisko muļķību, infantilismu, spītību un egoismu".

Titavs uzsver, ka Zatlers ir "absolūti orientēts uz sevi, arī alkatīgs", jo, pat ejot politikā, viņš nespēj atteikties no eksprezidentam paredzētām privilēģijām - milzīga valsts īrēta dzīvokļa, lai arī viņam ir 140 kvadrātmetrus liels dzīvoklis Brīvības ielā.

"Viņš nav spējīgs atteikties no visiem iespējamiem labumiem, ko viņam valsts dod. Tas ir nožēlojami. Domāju, ka sabiedrības atbalsts Zatleram ar laiku kritīsies, turklāt tas notiks diezgan ātri," prognozē polittehnologs.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: