Tiesa liek "Lattelecom" pārtraukt kanāla "TV3" retranslāciju interneta televīzijā
Publicēts 8. jūlijā, 2011.
Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa 27.jūnijā likusi SIA "Lattelecom" pārtraukt kanāla "TV3" retranslēšanu interneta televīzijā, informēja SIA "TV3 Latvia" pārstāve Marta Zandersone.

 

"TV3 Latvia" pārstāve klāsta, ka maijā uzņēmums informējis "Lattelecom", ka programmas "TV3" iekļaušana jaunajā maksas televīzijas pakalpojumā "Interneta televīzija" ir nelikumīga. Tā kā retranslācija netika pārtraukta, "TV3" vērsās tiesā.

"Daudzu raidījumu, kas tiek demonstrēti kanālā "TV3", autortiesības pieder lielajām ASV, Lielbritānijas, Krievijas un citu valstu studijām. Līgumi ar "TV3" par to izplatīšanu neparedz demonstrēšanu kādās papildu tehnoloģijās kā līdz šim. Vietnē "www.lattelecom.tv" kanāls "TV3" ir pieejams par maksu, kas tiek iekasēta no lietotājiem. Ticams, ka daudzu demonstrēto programmu īpašnieki par to pat nezina," skaidro Zandersone.

"TV3 Latvia" ģenerāldirektore Baiba Zūzena uzskata, ka patlaban, attīstoties tehnoloģijām, arvien aktuālāks jautājums kļūst par autortiesībām.

"Tā nav juridiska sīkumainība. Mums steidzami jānovērš iemesls tiesvedībām par autortiesību pārkāpumiem. Jaunu tehnoloģiju izmantošana nenozīmē, ka tajās var brīvi demonstrēt intelektuālu īpašumu. Esam ieinteresēti, lai mūs skatās pēc iespējas vairāk skatītāju sev visērtākajā veidā, bet vispirms jāsakārto autortiesības. Zināmāks piemērs autortiesību pārkāpumiem ir, kad privāti lietotāji savam videoklipam, piemēram, "Youtube" izmanto mūziku bez atļaujas. Tomēr šajā gadījumā pārkāpējs ir liela valstij piederoša kompānija, kura vēl par to pamanās iekasēt maksu no skatītāja," atzīmē Zūzena.

"TV3" gan par situāciju ar "Lattelecom", gan citiem potenciāliem pārkāpumiem savā vēstulē informējis arī Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: