Šogad Rīgas Dzemdību namā atstāti astoņi jaundzimušie
Publicēts 27. jūnijā, 2011.
Šogad Rīgas Dzemdību namā ir noformēti seši atteikumi no bērniem un vēl divi mazuļi tika pamesti, pastāstīja Rīgas Dzemdību nama valdes priekšsēdētāja Ilze Lietuviete.

Viņa pastāstīja, ka pēdējos gados atstāto bērnu skaits ir pieaudzis, piemēram, 2008. gadā Rīgas Dzemdību namā tika pamesti trīs bērni un tika noformēti desmit atteikumi, savukārt pērn tika pamesti četri bērni un no 25 jaundzimušajiem mātes atteicās. Lietuviete cer, ka šogad atstāto bērnu skaits samazināsies.

Visbiežāk, atsakoties no bērna, sievietes min ekonomiskus iemeslus, norādīja Rīgas Dzemdību nama valdes priekšsēdētāja. Tomēr visbiežāk tās nav vientuļas sievietes, viņam ir arī vīrs un bērni, dažreiz izrādās, ka šīm sievietēm ir arī atņemtas bērnu aprūpes tiesības.

Lietuviete uzsvēra, ka Rīgas Dzemdību nama personāls cenšas palīdzēt un mudināt sievieti neatteikties no bērna, tomēr tas izdodas samērā reti. Pārdomā pārsvarā nepieredzējušas sievietes, kam tas ir pirmais bērns, un viņas domā, ka netiks galā, jo, piemēram, nav bērnu drēbju Tad dzemdību nama personāls cenšas palīdzēt sievietēm atrisināt šādas problēmas, stāstīja Lietuviete.

Kopumā šī gada pirmajos piecos mēnešos Rīga Dzemdību namā tika pieņemta 2341 dzemdības.

Šeit tiek pieņemta aptuveni trešdaļa no Latvijā notiekošajām dzemdībām.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: