Slimnīcā nogādāta eksprezidente Vaira Vīķe–Freiberga
Publicēts 29. augustā, 2011.
Sestdienas pēcpusdienā P. Stradiņa slimnīcā nogādāta bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga (73). „Viss ir kārtībā, viņa jūtas ļoti labi,” mierina eksprezidentes vīrs Imants Freibergs.

 

Vīķes–Freibergas veselības stāvolis nepavisam neesot smags, lielam satraukumam nav pamata, eksprezidente atrodas novērošanā, medijiem teic viņas vīrs. Pēc Freiberga vārdiem, viņa sestdienas pēcpusdienā sajutusies slikti un pati gribējusi pārbaudīties slimnīcā. "Izlaistu no slimnīcas jau vakar," pavēstīja Freibergs, taču tā kā ir nedēļas nogale, jāsagaida pirmdiena, kad pacienti apskatīs speciālists. Viņš skaidroja, ka Vīķei-Freibergai uztūcis vaigs, bijis jūtams "stīvums", un viņa devusies uz slimnīcu, lai to pārbaudītu.

Slimnīcas Uzņemšanas nodaļā apstiprināja, ka Vīķe-Freiberga slimnīcā ievietota sestdien plkst.17.45. Viņa uz slimnīcu atvesta ar neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnu.

No neoficiāliem avotiem mediji noskaidroja, ka eksprezidente slimnīcā nogādāta ar neiroloģiskām sūdzībām. Pēc zinātāju teiktā, runa var būt par asinsrites traucējumiem smadzenēs, kas var izpausties daudzos veidos, tai skaitā kā roku tirpšana, lūpu kaktiņu noslīdēšana un daudzi citi. Šādos gadījumos hospitalizācija esot obligāta, jo dažkārt izpausmes var pazust ātri, bet citos gadījumos sekas var būt jūtamas ilgu laiku.

Savukārt citur medijos izskanējis apgalvojums, ka pirms mēneša Vairu Vīķi–Freibergu piemeklējis meningīts (smadzeņu apvalku iekaisums) smagā formā un, iespējams, radušās komplikācijas. Eksprezidente esot „ilgstoši gulējusi ar šo diagnozi savās mājās”. Šī gan būtu visai nopietna diagnoze, taču Imants Freibergs, atturoties no konkrētām detaļām, liek saprast, ka nekas briesmīgs nav noticis.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: