Skolotāju algas palikušas nemainīgas, tās paaugstināt varētu no 2013.gada
Publicēts 1. septembrī, 2011.
Skolotāju algas par spīti budžeta konsolidācijai ir palikušas nemainīgas, tās paaugstināt varētu sākt no 2013.gada, ceturtdien LNT raidījumā "900 sekundes" uzsvēra izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks (Zaļo un zemnieku savienība).

 

"Šis mācību gads ir uzsācies ar stabilitāti, kas nav mazsvarīgi. Laika posmā, kad valstī jau divus gadus pēc kārtas budžets tiek konsolidēts, skolotāju algas paliek nemainīgas, mērķdotācijas apjoms samazināts konsolidācijās netika. Tā kā tā nauda, kas "seko skolēnam", tā sekos arī šogad. Es domāju, ka tā ir zināmā veidā pozitīva ziņa," uzsvēra ministrs.

Savukārt pedagogu algu paaugstināšanas grafiku varētu atjaunot un šīs mērķdotācijas lielumu pakāpeniski palielināt ar 2013. gadu, jo nākamgad vēl paredzēta budžeta konsolidācija, līdz ar to svarīgākais uzdevums būs noturēt darba samaksu nemainīgā apmērā.

Patlaban vienam skolēnam "seko" vidēji 640 latu, kaut šī summa ir atkarīga no vairākiem kritērijiem, izglītības pakāpes, kādā skolēns mācās, tāpēc šādi vidēji rēķināt īsti nevar, piebilda ministrs.

Turpretī, runājot par augstākās izglītības finansēšanas modeli, Broks minēja, ka jauno modeli - "nauda seko kvalitātei" - augstskolās varētu ieviest jau ar 2012. gadu.

Viņaprāt, varētu runāt arī par to, lai valsts augstskolām līdzīgi kā privātajām būtu atļauts veidot mācības krievu valodā. Patlaban likums atļauj to darīt visās Eiropas Savienības valodās.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: