Pētījums: sievietes retāk nekā vīrieši iegādājas dzīvības apdrošināšanu
Publicēts 6. jūlijā, 2011.
Vīrieši biežāk nekā sievietes iegādājas dzīvības apdrošināšanu, secināts Latvijas iedzīvotāju dzīvības apdrošināšanas pētījumā.

 

Saskaņā ar pētījuma rezultātiem visbiežāk dzīvības apdrošināšanas polises ir iegādājušies vīrieši - 57% no apdrošināšanas ģimenes atbalstam polišu īpašniekiem ir vīrieši, bet 43% – sievietes. Arī lielākā daļa kredītņēmēja dzīvības apdrošināšanas polišu pieder vīriešiem – tās izvēlējušies 62% vīriešu un tikai 38% sievietes.

Apdrošināšanu ģimenes atbalstam visvairāk iegādājušies iedzīvotāji vecumā no 40-50 gadiem (43%). Kredītņēmēja dzīvības apdrošināšana vispieprasītākā ir jaunāka gadu gājuma cilvēkiem – 30-40 gadus veciem bankas klientiem (47%). Kopumā 18% no visiem kredītņēmēja dzīvības apdrošināšanas polises īpašniekiem ir vecumā no 25-30 gadiem, liecina pētījuma rezultāti.

Izvērtējot dzīvības apdrošināšanas polises īpašniekus pēc ienākumiem mēnesī, secināts, ka apdrošināšanu ģimenes atbalstam visvairāk ir izvēlējušies bankas klienti ar uzrādītajiem ienākumiem bankā līdz 200 latiem mēnesī (36%) un tie, kuru ienākumi "Swedbank" svārstās no 200-400 latiem mēnesī (25%). Savukārt kredītņēmēja dzīvības apdrošināšanu visbiežāk ir izvēlējušies tie, kuru ienākumi bankā pārsniedz 400 latus mēnesī (42%), kas apliecina, ka klienti ar lielākiem ienākumiem un lielākām kredītsaistībām biežāk parūpējas par savas ģimenes finanšu aizsardzību.

"Swedbank" Investīciju produktu daļas vadītājs Reinis Jansons atzina, ka Latvijā ieradums apdrošināt dzīvību sāk pakāpeniski nostiprināties un cilvēki aizvien biežāk interesējas par šādu iespēju, izvēloties samazināt iespējamos finanšu riskus savā dzīvē.

Pētījumā izvērtēti "Swedbank" klientu dati par 2010. un 2011.gadu, kuri iegādājušies apdrošināšanu ģimenes atbalstam vai kredītņēmēja dzīvības apdrošināšanu.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: