Nosauktas 2011.gada ietekmīgākās sievietes
Publicēts 25. augustā, 2011.
ASV žurnāls "Forbes" publicējis ikgadējo 100 pasaules ietekmīgāko sieviešu reitingu, kura priekšgalā pēc neilga pārtraukuma atgriezusies Vācijas kanclere Angela Merkele.

 

Pagājušajā gadā viņai nācās līderpozīcijas atdot ASV prezidenta dzīvesbiedrei Mišelai Obamai, lai gan pirms tam Merkele četras reizes pēc kārtas tika atzīta par visietekmīgāko daiļā dzimuma pārstāvi pasaulē.

Šogad otrajā vietā ierindojusies ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone, kas pērn bija tikai piektā, bet viņai seko Dilma Rusefa, kas kļuvusi par pirmo sievieti Brazīlijas prezidenta amatā.
Ceturtajā un piektajā vietā ir divas biznesa pasaules pārstāves - starptautiskās korporācijas "PepsiCo" vadītāja Indra Nūji un interneta sociālās komunikācijas pakalpojumu sniedzēja "Facebook" izpilddirektore Šerila Sandberga.

Savukārt sestajā vietā ierindota Billa Geitsa dzīvesbiedre Melinda Geitsa, kas ir Geitsu fonda līdzpriekšsēdētāja.

Savukārt pagājušā gada līdere Obama šogad ierindojusies tikai astotajā vietā, un viņu apsteigusi Indijas Nacionālā kongresa prezidente Sonja Gandija.

Obamai seko Kristīne Lagarda, kas nesen kļuva par Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektori, bet pirmo desmitnieku noslēdz ASV pārtikas un dzērienu ražotāja "Kraft Foods" vadītāja Irēne Rozenfelde.

Opra Vinfrija, kas pērn atradās trešajā vietā, pēc atteikšanās no sava sarunu šova vadības noslīdējusi 14.pozīcijā.

Kopumā starp 100 pasaules ietekmīgākajām sievietēm atrodamas 65 amerikānietes, taču ir arī pa trim Ķīnas un Indijas pārstāvēm.

49 no sarakstā iekļautajām sievietēm pieder biznesa pasaulei, desmit darbojas masu saziņas līdzekļos, bet 20 ir politiķes.

Pati jaunākā sarakstā atkal ir dziedātāja "Lady Gaga", kura šobrīd ir 25 gadus veca. Savukārt vecākā starp 100 ietekmīgākajām sievietēm ir 85 gadus vecā Lielbritānijas karaliene Elizabete II.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: