No McDonalds Rīgā vēlas piedzīt miljons latu par darbā gūtu invaliditāti
Publicēts 14. jūlijā, 2011.
Ar prasību par viena miljona latu morālā kaitējuma kompensāciju Rīgas apgabaltiesā pret ātrās ēdināšanas restorānu "McDonald’s" vērsusies kāda šī uzņēmuma virtuves darbiniece, kura pēc paslīdēšanas uz mitras grīdas virtuvē kļuvusi par invalīdi.

Rīgas apgabaltiesa šomēnes pieņēmusi Innas Timofejevas prasību un ierosinājusi civillietu par 2533 latu ārstniecības tēriņu zaudējumu un viena miljona latu morālā kaitējuma kompensācijas piedziņu. Tagad atbildētājam atvēlēts mēnesis laika paskaidrojumu sniegšanai un pēc tam tiks noteikts tiesas sēdes datums, informēja prasītājas advokāte Rada Matjušina.

Advokāte pastāstīja, ka pēc kritiena uz slidenās restorāna virtuves grīdas viņas klientei noteikta "smaga diagnoze", viņai jau izoperēta viena riba un tagad gaidāma nākamā operācija. Sievietei noteikta trešā invaliditātes grupa, un mediķi atzinuši, ka gūtā slimība nav ārstējama.

Sieviete vērsusies arī Valsts darba inspekcijā (VDI), lūdzot notikušo izmeklēt. VDI veikusi pārbaudi, taču pārkāpumus nav atklājusi, jo konstatēts, ka pati Timofejeva parakstījusies darba drošības žurnālā.

Pati sieviete gan uzstāj, ka viņas paraksti žurnālā ir viltoti, un vērsusies ar iesniegumu Valsts policijā, kas sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 275.panta 1.daļas, kas par dokumenta, zīmoga un spiedoga viltošanu un viltota dokumenta, zīmoga un spiedoga realizēšanu un izmantošanu kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai arestu.

Pēc kriminālprocesa sākšanas arī VDI apliecinājusi, ka atsāks administratīvo lietu.

Matjušina sacīja, ka atbildētājs ar prasītāja pusi nesarunājas, tāpēc nolemts vērsties tiesā.

Morālā kaitējuma kompensācijas apmērs - viens miljons latu - noteikts, izvērtējot gan nodarīto traumu smagumu, kas darbiniecei radušās, jo darba devējs nav nodrošinājis atbilstošus darba apstākļus, gan arī atbildētāja spēju šo summu samaksāt, papildināja advokāte.

"McDonald’s" ir pasaulē vadošs ātrās ēdināšanas pakalpojumu sniedzējs ar vairāk nekā 32 000 restorānu 117 valstīs. Ap 80% no "McDonald’s" ēstuvēm pieder franšīzēm, kas nodrošina to darbību. "McDonald’s" darbību Latvijā sāka 1994. gadā, atverot ēstuvi "Luna" Vecrīgā. 2010.gadā tika atvērta astotā ēstuve tirdzniecības parkā "Alfa" Rīgā. "McDonald’s" pārstāvniecība Latvijā ir SIA "Premier Restaurants Latvia", kas pieder Maltas kompānijai "Premier Capital". "Premier Capital" pārvalda 54 "McDonald’s" ēstuves Baltijas valstīs, Maltā un Grieķijā. Šogad Latvijā "McDonald’s" plāno atvērt trīs "McDrive" tipa ēstuves, tostarp pirmo uzņēmuma restorānu ārpus Rīgas, kas atradīsies Daugavpilī.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: