Nila Ušakova pirmā intervija pēc sabrukšanas maratonā
Publicēts 22. jūnijā, 2011.
Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) gandrīz pēc mēnesi ilgas ārstēšanās "Charite" klīnikā Berlīnē pirmo reizi parādījies televīzijas skatītājiem, sniedzot interviju Latvijas Neatkarīgajai televīzijai.

 

Kā intervijā pauda Ušakovs, ar veselību viņam jau ir labāk un jau esot sākta rehabilitācija. Rīgas mērs pauda pateicību ikvienam, kurš palīdzējis gan viņam, gan arī viņa ģimenei slimības laikā.
Viņš pauda pateicību gan saviem ģimenes locekļiem, gan tiem, kuri gāja uz baznīcu, gan arī tiem cilvēkiem, kuri ziedoja naudu, lai palīdzētu viņam ārstēties.
Ušakovam ir stabilizējusies aknu darbība, kā arī uzlabojusies nieru funkcija, taču slimības laikā viņš zaudējis desmit kilogramus svara.

Televīzijas intervijā viņš atzina, ka, uzturoties Berlīnes klīnikā, seko līdzi arī notikumiem Latvijā un Rīgas domē, paužot gatavību pēc iespējas drīzāk atgriezties darbā.
Rīgas mērs aicina ikvienu rīdzinieku un pilsētas viesi baudīt pilsētas sagatavoto Jāņu svētku programmu, kas jau otro gadu norisināsies 11. novembra krastmalā.

Ušakova iepriekš paustās cerības Jāņos dzert kvasu Latvijā ir bijušas pārāk optimistiskas, jo mēram "Charite" klīnikā būs jāpavada vēl vismaz divas līdz trīs nedēļas. Paredzams, ka pildīt domes priekšsēdētāja pienākumus Ušakovs varēs atsākt jūlijā.

Jau ziņots, ka Ušakova iekšējo orgānu sistēma smagi cieta no pārkaršanas, piedaloties Rīgas maratonā 22. maijā. Mērs bija plānojis pieveikt 21 kilometru - pusmaratona distanci, taču dažus desmitus pirms finiša viņam kļuva slikti un viņš zaudēja samaņu. Mērs tika nogādāts Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Intensīvās terapijas nodaļā, bet pēc ārstu ieteikuma 24.maijā tika pārvests turpmākai ārstēšanai uz Berlīni, kur ārstiem šādu diagnožu ārstēšanā ir lielāka pieredze. Līdz 30.maijam Ušakovs ar medikamentu palīdzību tika turēts miegā, lai būtu iespējams veikt intensīvo terapiju.

Ārstēšanās Berlīnē Ušakovam izmaksās ap 175 500 latiem, savukārt rēķins par transportēšanu no Rīgas uz Berlīni ir aptuveni 14 000 latu. Mēra ģimene atvēra ziedojumu kontus un tālruņa līniju, ar kuru palīdzību nepieciešamā summa saziedota nedēļas laikā.


Komentāri (1)
žogi: Veseļojies, Nil! Cīnies!! :)
24/06/2011 20:41
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: