Nakts laikā uz Rīgas autoostas perona atstāj grūtnieci
Publicēts 16. jūnijā, 2011.
Jelgavniecei Santai, kura gaida bērniņu, pasažieru autobusa šoferes dēļ gandrīz iznāca pārnakšņot uz Rīgas autoostas perona soliņa. Viņu uz mājām atteicās vest, jo vadītāja nevarēja izdot atlikumu no pieciem latiem.

 

Nesen topošajai māmiņai bija jāpiedzīvo nepatīkami mirkļi Rīgas autoostā. Viņa ap pusvienpadsmitiem vakarā vēlējās doties mājās ar maršruta mikroautobusu no galvaspilsētas uz Jelgavu. Tomēr autobusa vadītāja viņu atstāja uz perona, vēsta TV3 raidījums „Bez tabu”. Uz mājām viņa tika ar pēdējo mikroautobusa maršrutu, jo tā vadītājam nebija šķērslis pasažieres pasniegtie pieci lati par biļeti.

Iepriekšējā reisa šofere Santu salonā neuzņēma, jo viņai neesot bijis, ko izsniegt atlikumu no pieciem latiem. Vadītāja tā arī skaidri un gaiši Santai esot pateikusi: ja viņai neesot sīknaudas, tad viņai jāpaliekot Rīgā. Autobusa biļete no Rīgas līdz Jelgavai maksā 1,50 latus.

Skaidrojot radušos situāciju, Jelgavas autobusu parka komercdirektore Viktorija Ļubļinska izcēlās ar īpašu cinismu. Viņa TV3 apgalvoja, ka autobusa vadītājs var atteikties vest pasažieri, ja nav naudas, ko viņam izdot atlikumā.. Tāpat viņa, neredzot „nekādu izeju” no šādas situācijas, jo normatīvajos aktos neesot teikts, ka gadījumā, ja pasažierim nav sīknaudas, viņš būtu jāved par brīvu. Dokumentos neesot „atrunātas šādas situācijas”, kad „cilvēks, kurš nevar vadītājam iedot precīzu naudu, varētu braukt bez maksas”. Jelgavas autobusu parkā „nogrēkojošos” autovadītāju raksturoja kā „kārtīgu un apzinīgu darbinieci”. Tomēr pēc šī gadījuma ar viņu būšot nopietnas pārrunas.

Tostarp šoferes kolēģi Jelgavā teica, ka viņi neatstātu pasažieri autoostā uz perona. Ja nebūtu naudas, ko izdot, tad viņi sievieti atvestu līdz galapunktam un censtos, naudu samainīt, piemēram, Jelgavas autoostā.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: