Mirušās dziedātājas Eimijas Vainhausas bijušais vīrs gatavs izdarīt pašnāvību
Publicēts 26. jūlijā, 2011.
Sestdien mirušās britu dziedātājas Eimijsas Vainhausas (27) bijušais vīrs Bleiks Fīlders-Sivils šobrīd atrodas cietumā, kur izcieš sodu par laupīšanu. Ziņas par Eimijas nāvi viņu tik ļoti satriekušas, ka Bleika māte Džordžeta uzskata, ka dēls varētu beigt dzīvi pašnāvībā. Bleiks un Eimija kopā nespēja sadzīvot, bet arī viens bez otra iztikt nespēja.

 

„Bleiks sevi nogalinās,” ar gandrīz nelokāmu pārliecību teic viņa māte Džordžeta Fīldera-Sivila. „Viņš nespēs turpināt dzīvot bez Eimijas. Viņš ir satriekts, pavisam un galīgi satriekts. Viņš atgriezīsies pie sevis savainošanas mēģinājumiem. Es zvanīšu uz cietumu un lūgšu, lai viņam nozīmē uzraudzību. Arī pēc šķiršanās Bleiks aizvien turpināja zvanīt Eimijai un viņa bieži zvanīja manam dēlam. Bleiks vienmēr vēlējās viņu atgūt. Eimija nespēja no viņa aiziet un arī viņš nespēja turpināt dzīvi bez viņas. Eimija un Bleiks bija divi apmaldījušies cilvēki un mēs nespējām palīdzēt.”

Narkotiku atkarībā ģimene lielā mērā vainoja viņas bijušo vīru Bleiku Fīlderu-Sivilu, kurš toreizējai draudzenei iedeva pirmo kokaīna devu. Vēlāk viņi narkotikas bieži lietojuši kopā un Eimija ne reizi vien bijusi tuvu letālam iznākumam kokaīna pārdozēšanas dēļ. 2007. gada augustā pēc trīs dienu narkotiku lietošanas Eimija tik tikko nepameta šo pasauli. Par laimi Bleiks uzspēja laicīgi nogādāt viņu slimnīcā un dzīvību bija iespējams glābt. Baumoja, ka mīļotais vīrs nav palicis pie sievas, jo aizsteidzies ieņemt pats savu dienišķo devu... Dakteri Eimijas organismā konstatēja veselu apreibinošo vielu kokteili. Dziedātāja bija lietojusi heroīnu, ecstasy, kokaīnu un ketamīnu.

No kokaīna atkarīgais Bleiks Fīlders-Sivils šobrīd atrodas ieslodzījuma vietā, kur izcieš tiesas noteikto 32 mēnešu cietumsodu par laupīšanu un viltus ieroča nēsāšanu.
Lai gan Bleiks ir saderināts ar citu sievieti, Sāru Aspinu, un viņiem ir kopīgs dēliņš, māte baidās par dēla dzīvību. Fīldera-Sivila bijusī draudzene Mia Makhjū norāda, ka ir cietumā sazvanījusies ar Bleiku un viņš esot kā ne savā prātā Eimijas nāves dēļ. Mia gan uzskata, ka Bleikam pienāktos saņemties, jo tomēr ir dēls, kurš jāaudzina.

Bleika līgava Sāra Aspina atzīst, ka līgavaini ar Eimiju vienojušas nesaraujamas saites, pat par spīti tam, ka abi sen bija šķīrušies un viņš kļuvis par tēvu. „Eimija bieži mēdza zvanīt Bleikam, kad bija piedzērusies un īsziņas nereti parakstīja kā „tava sieva”,” atminas Sāra. Eimijas pārstāvis gan pēc dziedātājas nāves noliedzis šos faktus, apgalvojot, ka tas bijis Fīlders-Sivils, kas „bombardējis” Vainhausu ar tālruņa zvaniem: „Viņai nācās nomainīt tālruņa numuru, jo Bleiks zvanīja vaiŗāk nekā desmit reižu dienā. Viņš cietumā drīkst lietot telefonu.”

2007. gadā, kad Bleiks un Eimija bija nesen kā apprecējušies un lietoja alkoholu un narkotikas uz nebēdu, Bleika māte pat devās uz BBC radiostaciju un lūdza dziedātājas fanus nepirkt ierakstus, bet mūzikas industrijas bosiem – nepiešķirt Eimijai balvas. Džordžeta domāja, ka šāda rīcība šokēs jauno pāri un viņi sapratīs, ka tiem ir nopietnas problēmas. „Mēs vairs nespējam naktīs mierīgi gulēt,” mamma izteicās intervijā. „Mums ir tāda sajūta, ka tuvāko nedēļu laikā būs jāpiedzīvo dēla un vedeklas bēres. Viņiem paveiksies, ja tie nodzīvos vēl nākamo gadu. Bleiks un Eimija ir kā divas katastrofas, kas gaida labvēlīgu brīdi. Visvairāk mums ir bail – ja viens no viņiem nomirs, ka otrs izdarīs pašnāvību. Viņi nespēj dzīvot viens bez otra – tāda ir viņu mīlestība. Bleiks pats man reiz teica: ja Eimija nomirtu pirmdien, viņš pamestu šo pasauli tās pašas dienas vakarā. Viņi abi nesaprot, cik postošas ir šīs attiecības.”


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: