Lindermans šonedēļ CVK iesniegs parakstus par krievu valodu kā otro valsts valodu
Publicēts 7. septembrī, 2011.
Tuvāko četru piecu dienu laikā kādreizējais nacionālboļševiku līderis "13.janvāra kustības" priekšsēdētājs Vladimirs Lindermans plāno Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) iesniegt vairāk nekā 10 000 parakstus par krievu valodu kā otro valsts valodu.

 

Krievu valodā iznākošais laikraksts "Čas" informē, ka Lindermans ir pārliecināts, ka krievu valodai ir jāiegūst otrās valsts valodas statuss. "Latvijā ir 115 valodas, krievu valoda atrodas 87.vietā. Tas taču ir murgs," uzskata Lindermans.

Ja nebūtu Saeimas ārkārtas vēlēšanas, paraksti CVK tiktu iesniegti jau agrāk. Rudenī plānots rīkot parakstu vākšanas akcijas otro posmu, teicis Lindermans.

Jau ziņots, ka parakstu vākšanas galvenie iniciatori no biedrības "Dzimtā valoda" ir priekšsēdētājs Vladimirs Lindermans, Jevgēnijs Osipovs, Aleksandrs Gapoņenko un Eduards Svatkovs.

Parakstu vākšanas laikā asas nesaskaņas izcēlās starp Lindermanu un jauniešu kustības "Vienota Latvija" priekšsēdētāju, vienu no biedrības "Dzimtā valoda" līderiem Eduardu Svatkovu. Galvenais nesaskaņu iemesls ir laiks, kad CVK būtu jāiesniedz savāktie paraksti, - pirms vai pēc Saeimas vēlēšanām.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: