Liepājā sāk tiesāt 19 gadus vecu zoofilu
Publicēts 5. augustā, 2011.
Liepājas tiesā ceturtdien sāka skatīt krimināllietu, kurā par suņa nežēlīgu spīdzināšanu apsūdzēts nepilnus 20 gadus vecs jaunietis, kuram, iespējams, ir nosliece uz zoofilismu.

 

Saskaņā ar apsūdzību pagājušā gada augustā 1991. gadā dzimušais Otto alkohola reibumā kādā dzīvoklī Turaidas ielā pēc tam, kad viņam nav izdevies apmierināt savu dzimumtieksmi ar bezšķirnes sugas sunīti, sāka dzīvnieku spīdzināt.

Jaunietis sunim vairākas reizes iedūris ar nazi un, kad dzīvnieks vēl bijis pirmsnāves agonijā, kucītes anālajā atverē iebāzis zaru. Dzīvnieks pēc mocībām miris. Viņa līķi, ietītu palagā, vēlāk atrada Karostas kanālā. Apsūdzētais tiesā savu vaino neatzina.

Savukārt viņa paziņa tiesā liecināja, ka liktenīgās dienas vakarā viņš ar apsūdzēto dzēris alu. Abi uz ielas pamanījuši suni, kuram nav bijis saimnieka, taču par dzīvnieku rūpējušies apkārtējo namu iedzīvotāji. Otto sunītim ap kaklu aplicis saiti un aizvilcis dzīvnieku uz savu dzīvokli. Tur abi jaunieši turpinājuši dzert alu. Liecinieks vēlāk aizgājis gulēt, taču blakusistabā izdzirdējis suņa smilkstus. Viņš nodomājis, ka Otto, iespējams, sunim uzkāpis uz ķepas. Taču vēlāk viņš ieskatījies Otto istabā un ieraudzījis, ka draugs guļ gultā zem segas un kustas. "Zem viņa bija suns, un kustības atgādināja dzimumaktu. Otto izkāpa no gultas, viņa bikses bija nolaistas. Viņš man lika iet gulēt," sacīja liecinieks.

Vēlāk Otto izgājis un atgriezies pēc aptuveni stundas. Viņš paziņam lūdzis palīdzēt saslaucīt koridorā asinis. Kad puisis interesējies, no kurienes asinis, Otto atbildējis, ka tās esot viņa. Asinis bijušas arī uz datora galda un palodzes. Vēlāk paziņa uzzinājis, ka Karostas kanālā atrasts beigts suns. Viņš atpazinis palagu, kurā dzīvnieks bijis ietīts – tas iepriekš bijis piekārts pie Otto istabas ieejas durvju vietā.

Liepājas tiesa pirmdien uzklausīja vēl vairākus lieciniekus. Taču lietā izsludināts pārtraukums līdz 17. oktobrim, jo uz tiesu nebija ieradies viens apsūdzībai svarīgs liecinieks.

Jau vēstīts, ka pagājušā gada 6. augusta vakarā policijā saņemta informācija, ka Liepājā, Turaidas ielā, Karostas kanālā atrasts suņa līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Pēc apskates konstatēts, ka dzīvnieks ticis nežēlīgi spīdzināts.Sunim konstatētas sistas un durtas brūces, turklāt dzīvnieka anālajā atverē bijis iebāzts miets.

Par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku sākts kriminālprocess. Par to paredzēta brīvības atņemšana uz laiku tikai līdz vienam gadam vai arests, piespiedu darbs vai naudas sods līdz divdesmit minimālajām mēnešalgām.


Komentāri (1)
modris: nosliece uz zoofiilismu?
peec apraksta gan neskjiet ka vieniigaa probleema shajaa gadiijumaa ir nosliece uz zoofiilismu. Neatkariigi no pieskjirtaa soda, es neredzu iespeeju ka kaads no tiem var paliidzeet shim cilveekam.
Tur var buut darbs - psihologam vai muuzha ieslodziijumam. cits variants manaas aciis nemaz nav iespeejams.
Katraa zinjaa gribeetu zinaat kaa shis process beigsies, kaa arii patstaaviigi zinaat kur shis "lops" (ja rakstiitais tik tieshaam atbilst patiesiibaa) gjeograafiski atrodas.
05/08/2011 20:11
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: