Latvijas pilsone Īrijā saņem 14 000 eiro kompensāciju no darba devēja
Publicēts 17. augustā, 2011.
Latvijas pilsone Jevgeņija Petrakova Īrijas tiesā uzvarējusi darba devējus. Viņai izdevās pierādīt, ka darba devēji Dublinā viņu atlaida, jo sieviete bija bērniņa gaidībās, ziņo Anglo Baltic News, atsaucoties uz Ziemeļīrijas laikrakstu Belfast Telegraph.

 

Petrakova tiesu informēja: to, ka pieteicies bērniņš, viņa uzzināja tad, kad bija nostrādājusi restorānā divas nedēļas. Viņa nekavējoties rakstiski par to informēja darba devēju — krievu restorāna Admiral īpašniekus —, bet pēc četrām nedēļām viņu atlaida no darba. Tas bija 2009. gada 30. martā. Sieviete iesūdzēja darba devēju tiesā un šodien svin uzvaru. Viņai piešķirta kompensācija deviņu mēnešalgu apmērā, tas ir 14 167,92 eiro, raksta Anglo Baltic News.

Vienlīdzības tiesa atzina, ka sieviete atlaista no darba sava dzimuma dēļ, jo darba devējam nav izdevies pierādīt, ka viņa būtu slikti veikusi savu darbu. Petrakova norādīja, ka viņa cietusi arī no seksuālas uzmākšanās un aizvainojošas attieksmes darbā, taču to pierādīt nav izdevies. Pēc sievietes sniegtajām ziņām, krievu restorānā Admiral viss apkalpojošais personāls sastāv no Latvijas un Lietuvas krievu tautības cilvēkiem. Neviens no viņiem nebaudot laipnu attieksmi no darba devējiem.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: