Latvijā tapusi filma, kurā lidmašīna ietriecas Vanšu tiltā.
Publicēts 17. jūnijā, 2011.
Piloti vairs nekontrolē pasažieru aviolaineri, to vada kāds cits. Lidmašīna pārlido bīstami tuvu virs Doma baznīcas, ar strauju loku pagriežas virs Daugavas un notriec Vanšu tilta smaili.

 

Tā būtu ierasta kino aina ar Manhatanas un Bruklinas tiltu, bet šoreiz tas ir Latvijā tapis trilleris „Nulles stunda” jeb „Zero hour”.  Četrus gadus „Rīgas Filmu Studijas” filmētais Edgara Puncuļa grāvējs beidzot ir iznācis uz lielā ekrāna, ceturtdienas vakarā „Multikino” notika pirmizrāde.

Filmas veidotāji uzskata, ka sižets mierīgi var konkurēt pat ar Holivudas grāvējiem, un datorgrafika neatpaliek no 21. gadsimta kinematogrāfa tendencēm.

Sižets ir atbilstošs grāvējam ar fantastikas elementiem. No zinātniski pētnieciskā centra CERN Šveicē (tur atrodas slavenais elementārdaļiņu jeb Hadronu paātrinātājs) nozagta ierīce, kas var iedzīt pasaules ekonomiku haosā. Interpols iesaista operācijā savu aģentu Dmitriju Bugrovu, lai nepieļautu ierīces pārdošanu melnajā tirgū.  Dmitrija ģimenes nolaupīšana maina viņa plānus, un tagad ir jāizvēlas – izglābt tuviniekus vai izpildīt savu pienākumu un novērst katastrofu.

Filmas uzņemšanā piedalījās daudzas Latvijas slavenības – aktieris Arnis Līcītis, mūziķis Niks Matvejevs, „Baltijas Pirmā kanāla” vadītāja Natālija Vasiļjeva, kopumā piedalījās vairāk nekā 1000 cilvēku. Filmēts ir Latvijā, Francijā un Šveicē.

Autori ir pārliecināti, ka Latvijā vēl nav bijis tāda līmeņa filmas, un cer, ka šis darbs kļūs par pirmo soli, kas vedīs mūsu valsti kino industrijas pasaulē. Pēc filmas demonstrēšanas Latvijā plānots to rādīt arī citās Eiropas valstīs un Krievijas televīzijas kanālos.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: