Latvietis uzvar pasaules velokurjeru čempionātā
Publicēts 3. augustā, 2011.
Rīdzinieks Jānis Belecks no SIA „Velokurjers” ieguvis pirmo vietu pasaules velokurjeru čempionātā kargo disciplīnā (sacensībās, vedot lielgabarīta sūtījumus), kas pagājušās nedēļas nogalē Varšavā.

 

Latvijas Ritenbraucēju apvienība informē, ka Latviju Polijas galvaspilsētā notikušajā pasaules čempionātā pārstāvēja „Velokurjera” komanda septiņu dalībnieku sastāvā – Raitis Reinis, Jānis Belecks, Jānis Andersons, Jānis Šteins, Vilmārs Vincāns, Pēteris Janisels un Nauris Šlanks.

Neraugoties uz sliktajiem laika apstākļiem, velokurjeri no 30 pasaules valstīm dažādās disciplīnās pierādīja savu izturību, apņēmību un prasmi veikt visdažādākos uzdevumus, ar kādiem ikdienā saskaras kurjeri visā pasaulē. Jānis Belecks kļuva par čempionu kargo disciplīnā, bet Jānis Andersons un Jānis Šteins sīvajā konkurencē iekļuva finālā galvenajā disciplīnā (sacensības, nogādājot dažādus sūtījumus).

Ideja par pasaules velokurjeru čempionātu pieder Berlīnes velokurjeriem, un kopš 1993. gada tas katru gadu notiek dažādās pasaules valstīs. Šoreiz čempionātā dalību pieteica ap 600 kurjeru no dažādām pasaules valstīm, tostarp no Austrālijas, Jaunzēlandes, Kenijas, ASV un Japānas. Baltijas valstis pārstāvēja vienīgi Latvija, un mūsu velokurjeri šai čempionātā, kas norisinājās no 27. līdz 31. jūlijam, piedalījās pirmo reizi.

Sacensības notika šādās disciplīnās: galvenās sacensības (veloorientēšanās), sprints, goldsprints (sacensības uz veloruļļiem), velodroms (sacensības trekā), kargo (sacensības, vedot lielgabarīta sūtījumus) un velopolo. Bija arī tādas savdabīgas disciplīnas kā „footdown”, kurā viens otram pretim braucošiem dalībniekiem bija jācenšas pagrūst vienam otru tā, lai tiktu pielikta kāja pie zemes, attiecīgi pēdējais, kas noturējās uz velosipēda, uzvarēja. Pirms reizi šogad tika ieviesta arī disciplīna „sideview mirror kick”, kurā uz velosipēda braucošam dalībniekam bija pēc iespējas tālāk jācenšas aizspert sānskata spoguli.


Komentāri (1)
MODRIS: „sideview mirror kick” - vot labais humors!
03/08/2011 17:55
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: