Kaupers un Linda Leen dzied Torņakalna baznīcā
Publicēts 13. jūnijā, 2011.
Rīgas Lutera draudze arī šogad turpināja tradīciju, un Vasarsvētkos ierastā svētku dievkalpojuma vietā rīkoja labdarības koncertu ar sabiedrībā pazīstamu mūziķu dalību.

Koncertā uzstājās „Prāta vētras” solists Renārs Kaupers, dziedātāji Linda Leen, Intars Busulis, Jānis Apeinis, Evita Zālīte, "Lady's sweet" un "AGM TRIO", kā arī draudzes koris, bērnu ansamblis, ģitāristu ansamblis un slavēšanas grupa. 12. jūnija koncertā, kurā pasākuma dalībnieki tika aicināti domāt par cilvēku atbildību savu mazāko brāļu – dzīvnieku un dzīvās dabas – priekšā, tika vākti ziedojumi patversmes „Dzīvnieku draugs” iemītnieku uzturēšanai.

Vasarsvētku dievkalpojumā Torņakalna baznīca pulcēja lielu skaitu apmeklētāju, starp draudzes patstāvīgajiem locekļiem bija arī neskaitāmi ļaudis, kas lūgšanu namā ieradās tieši lai noklausītos labdarības koncertu.
 „Prāta vētras” solists Renārs Kaupers pats ir kristīts Torņakalna baznīcā, un Vasarsvētkos viņš dievnamā uzstājas jau vairākus gadus pēc kārtas. Kasjauns.lv jau vēstīja par Kaupera pievēršanos kristietībai, apmeklējot Jura Rubeņa vadīto draudzi Torņakalna baznīcā. Mūziķim reliģiskās vērtības aizvien nav mainījušās. Aizvadītā gada nogalē, pēc „Prāta vētras” koncertiem „Arēnā Rīga” Renārs atklāja, ka nākamajā rītā devies uz baznīcu, kur dienas dievkalpojuma laikā pateicies Dievam.

Arī ārzemēs esot, Kaupers labprāt aizstaigājot uz baznīcu. „Man ļoti patīk pareizticīgo baznīcu atmosfēra, lai arī pats esmu luterānis. Man patīk ikonas, vīraku smarža, man patīk svecītes pareizticīgo baznīcā. Un ne tikai Maskavā eju uz pareizticīgo baznīcu. Ja esmu jebkur citur ārzemēs, labprāt aizeju līdz baznīcai,  pasēžu, padomāju un nomierinos. Tā ir brīnišķīga vieta, kur atgūt sevi,” stāstīja Renārs, kura ģimene — sieva un abi dēli — arī apmeklē dievnamu.

Pēc dievkalpojuma koncerta baznīcas dārzā tika sarīkoti sirsnīgi ģimeņu svētki ar dažādām aktivitātēm arī pašiem mazākajiem. Darbojās gan dzīvnieku tēlu filcēšanas, magnētiņu darbnīcas, gan grima studija un kārumu veikaliņš.

Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: