Kadafi spēki kādā noliktavā Tripolē sadedzinājuši 53 cilvēkus
Publicēts 31. augustā, 2011.
Kādā angārā Tripoles pievārtē atrastas 53 cilvēku mirstīgās atliekas. Pieļaujams, ka apdegušie ķermeņi piederējuši Kadafi oponentiem un nemierniekiem, kas sadedzināti, brūkot Lībijas diktatora režīmam.

 

Izbēgušie režīma zvērību aculiecinieki žurnālistam atklāja, ka 23. un 24.augustā šajā vietā varētu būt noslepkavoti vismaz 150 cilvēki.

Žurnālists Stjuarts Remsijs notikuma vietā aptaujājis apkārtnes iedzīvotājus un slaktiņa aculieciniekus. Izdzīvojušie stāsta, ka masu slepkavību pastrādājuši Kadafi lojālie spēki. Starp tiem bijuši arī divi karavīri, kas atteikušies šaut uz noliktavā sadzītajiem civiliedzīvotājiem. Viņi tikuši sasieti, nošauti un vēlāk sadedzināti kopā ar pārējiem upuriem. Aptuveni desmit cilvēkiem izdevies izbēgt.

Savukārt apkārtnē dzīvojošais Salims stāsta, ka dzirdējis šāvienus noliktavā, kas atrodas netālu no militārās bāzes. Militāristi nav ļāvuši vietai tuvoties, tāpēc vīrietis masu kapu atklājis tikai sestdien, kad armijas personāls bija devies projām.

Iepriekš masu kaps atrasts kādā slimnīcā, kur starp aptuveni 80 līķiem atrasti arī 17 izdzīvojušie, tostarp kāds bērns. Dienām ejot, medicīniskās aprūpes trūkuma dēļ slimnīcā esošie pacienti sāka mirt. Piektdienas rītā Sarkanā Krusta Starptautiskās komitejas komanda evakuēja no pamestās ēkas 17 vēl dzīvos pacientus. Pūstošo līķu smakai pieņemoties spēkā, viņi bija gaidījuši uz palīdzību vairākas dienas. Slimnīcas morgs bija pārpildīts, bet desmitiem mirušo joprojām gulēja savās palātās. Citi līķi bija novietoti pilsētas dārzā.

"Tā ir katastrofa. Slimnīcā nav vairs medikamentu, nav medicīniskā personāla. Viņi visi devās prom bailēs no snaiperiem," atzīmēja kāds medicīnas students, kurš tagad pilda medmāsas pienākumus.  


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: