Jaunais prezidents Bērziņš slepus apprecējies! Rūgts!
Publicēts 5. jūlijā, 2011.
Jaunievēlētais Valsts prezidents Andris Bērziņš (66) inaugurāciju sagaidīs kā laulāts vīrs – viņš nesen ir apprecējies.

Bērziņa sekretāre Karīna Rāviņa–Vimba neatklāj gan neko vairāk, jo šis tomēr esot ļoti personisks notikums. Vaicāta, kā tagad pareizi godāt pirmo lēdiju, par Bērziņas vai Seisumas kundzi, uz to tika saņemta atbilde, - ka visu, ko varējusi, jau ir pateikusi un vairāk neko nevarot piebilst.

Etiķetes un protokola pasniedzēja Aija Strautmane iepriekš skaidroja, ka prezidenta kundzi, ja viņi nav precējušies, pareizi ir saukt par dzīvesbiedri. No etiķetes un protokola viedokļa neesot nekādas nozīmes, ir vai nav prezidents precējies, dzīvo laulībā ar sievu vai bez oficiāli noformētām attiecībām ar dzīvesbiedri. Tomēr prezidents ar kundzi paši nu ir pielikuši punktu jebkādām neskaidrībām.

Bērziņš līdz šim bija precējies vienu reizi, ar Dzintru Bērziņu, un šī laulība ir šķirta pirms vairāk nekā 20 gadiem. Ar jauno sievu Daci Seisumu (38) viņš iepazinās pirms desmit gadiem. Tas noticis veselības centrā „Cīrulīši” Cēsīs, kur viņa strādāja par fizioterapeiti, tagad Seisuma ir Stradiņa slimnīcas ārste enodokrinoloģe. Šajās attiecībās piedzimis dēls, nu jau sešus gadus vecais Kristaps–Andris.

Kā intervijā žurnālam „Ir” atzinusi Seisuma, viņa nav vēlējusies, ka dzīvesbiedru ievēlē par prezidentu. Vaicāta, kā jutusies, Seisuma paudusi: „Satriekta. Esmu pieradusi dzīvē visu sakārtot, izplānot. Piepeši ir noticis kas tāds, ko nevaru mainīt un ietekmēt. Diskomforta un stresa stāvoklis man ir joprojām. Nezinu, ko katra diena nesīs, kas būs tālāk.” Seisumai ir plāni par stažēšanos ASV, un būt blakus prezidentam viņa sola tikai oficiālās situācijās, kad bez tā nevarēs iztikt.

Jādomā, kad par ASV prezidentu kļuva Baraks Obama, arī jaunā pirmā lēdija Mišela Obama saņēma sirsnīgus sveicienus. Tā ir arī citur pasaulē, bet tikai ne Latvijā ar šo prezidentu... No Seisumas kundzes intervijas: „Mani kolēģi — ārsti, viss medicīnas personāls — ir tik korekti, ka šo tēmu vispār neapsprieda.” It kā būtu noticis kaut kas apkaunojošs... Seisuma gan neslēpj, ka kā sievietei par savu vīrieti viņai bijis lepnums.

Bērziņam ir vēl četri bērni, amatpersonas deklarācijā gan norādīti tikai divi – Aigars Bērziņš un Eva Manavagude no pirmās laulības. Valmierā dzīvo dēls Edvarts, kurš šogad kā izcilnieks pabeidza ģimnāziju, Rīgā „SEB bankā” strādā meita Anete, tajā pašā ēkā Vaļņu ielā, kur atrodas Bērziņa dzīvoklis. Edvarta māte ir advokāte, par attiecībām ar Bērziņu viņi nerunā. Neko nestāsta arī Anetes māte, Valsts ieņēmumu dienesta darbiniece, ir zināms, ka Bērziņš viņai ir maksājis uzturnaudas.

Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: