Iedzīvotāji par labāko premjera amata kandidāti uzskata Sudrabu
Publicēts 1. augustā, 2011.
Par piemērotākajiem premjera amata kandidātiem iedzīvotāji uzskata valsts kontrolieri Ingunu Sudrabu un Rīgas mēru Nilu Ušakovu (SC). Trešo vietu savā starpā dala pašreizējais premjers Dombrovskis un Aivars Lembergs.

 

23% ekonomiski aktīvo Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem par piemērotāko Latvijas Ministru prezidenta kandidātu atzinuši Sudrabu, 17% - Rīgas mēru Ušakovu, 13% - pašreizējo premjeru Valdi Dombrovski, tikpat daudz jeb 13% - Ventspils mēru Aivaru Lembergu. Šādus datus atklāj tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras "TNS Latvia" sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu "900 sekundes", jūlija beigās veiktais pētījums.

Salīdzinoši liels skaits aptaujāto - 19% - nav spējuši paust konkrētu viedokli, atbildot uz jautājumu, kas ir piemērotākais Ministru prezidenta amata kandidāts.
Aptauju tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūra "TNS Latvia" veica sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu "900 sekundes", laikā no 26.jūlija līdz 28.jūlijam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 750 ekonomiski aktīvos Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Kā ziņots, "Saskaņas centrs" pagājušajā nedēļā paziņoja, ka partijas "Saskaņa" valde pirms ārkārtas parlamenta vēlēšanām nolēmusi kā premjera amata kandidātu piedāvāt uzreiz divus partijas līderus - Rīgas mēru Ušakovu un partijas "Saskaņa" priekšsēdētāju un apvienības "Saskaņas centrs" Saeimas frakcijas vadītāju Jāni Urbanoviču.

Sociologs un pētījumu centra "Latvijas Fakti" vadītājs Aigars Freimanis lēmumu pirms ārkārtas parlamenta vēlēšanām kā premjera amata kandidātu piedāvāt arī Rīgas mēru iepriekš vērtēja kā iespēju apvienībai piesaistīt latviešu elektorāta balsis, jo Ušakovam ir labas komunikācijas spējas ar sabiedrību, turklāt viņš ir "rafinētāks" par līdz šim vienīgo "Saskaņas centra" premjera kandidātu Urbanoviču.
Savukārt Lembergs ir Zaļo un zemnieku savienības premjera amata kandidāts.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: