Deputāti līdz rudenim dodas sesijas pārtraukumā
Publicēts 22. jūnijā, 2011.
Lai arī 10. Saeima jau septembrī līdz ar jaunām vēlēšanām varētu beigt darbu, deputāti devuši priekšroku sesijas pārtraukumam līdz septembrim.

Pēc Valsts prezidenta Valda Zatlera 2. jūnija paziņojuma par Saeimas atlaišanu deputātu vidū izskanēja runas, ka tad jau nevajadzētu doties sesijas pārtraukumā, bet strādāt līdz pat iespējamām vēlēšanām vai vismaz referendumam.

Tās nu izrādījušās tukšas baumas – Saeimā līdz septembrim izsludināts sesijas pārtraukums. Tomēr Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis, vaicāts, vai labāk nevajadzēja vēl pastrādāt, strikti iebilst: „Man tāds jēdziens kā atvaļinājums nepastāv. Šī nedēļa ar Līgo svētkiem ir brīvāka, bet jaunnedēļ Saeimā strādās komisijas un atkal viss notiks.” Nebūs tikai plenārsēdes ar likumu pieņemšanu.

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa ir pārliecināta, ka 10. Saeimas „pavasara sesija aizritēja aktīvās un kvalitatīvās debatēs par turpmāko mūsu valsts attīstību”. Pieņemti 56 likumi, bet kopumā 10. Saeima akceptējusi 225 likumus.

23. jūlijā notiks referendums par 10. Saeimas atlaišanu, kad arī izšķirsies tās liktenis.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: