Arī "Jaunais laiks" nolemj pievienoties "Vienotībai"
Publicēts 1. augustā, 2011.
Partijas "Jaunais laiks" (JL) biedri šodien kopsapulcē atbalstīja politiskā spēka reorganizāciju un dalību partijas "Vienotība" dibināšanā. Par reorganizāciju nobalsoja 129, pret bija četri, bet atturējās divi delegāti.

 

Kopsapulces dalībnieki apstiprināja reorganizācijas līgumu, kas paredz partijas "Vienotība" izveidi, reorganizācijas ceļā apvienojot JL, partiju "Pilsoniskā savienība" un partiju "Sabiedrība citai politikai".
Kopsapulces dalībnieki arī iepazinās ar jaundibināmās partijas "Vienotība" statūtu un programmas projektiem.

Pirms balsojuma par JL reorganizāciju un iekļaušanos "Vienotībā" Jaunā laika priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra, ka jebkurš vissliktākais miers ir labāks par jebkuru vislabāko karu. Tāpēc Latvijai ir vajadzīga stabilitāte un pārliecība.

Viņa norādīja, ka ir pagājuši desmit gadi kopš JL ienāca politikā un kopš tā laika politiskā vide esot mainījusies. Arī tā laika idejas, piemēram, cīņa ar korupciju, oligarhu varas izskaušana, tagad esot aktuālas visā sabiedrībā.

"Cīņa ar oligarhiem nav sākusies šogad, tās vienmēr bijušas Jaunā laika ideoloģijas pamatā," uzsvēra Āboltiņa.

Lai gan jaunu politisko spēku veidošanās, pēc Āboltiņas domām, ir taktiski nepareiza, viņa pauda cerību, ka jaunas partijas spēs piesaistīt jaunus cilvēkus un uzsvēra, ka "Vienotība" būs gatava ar šiem spēkiem sadarboties gan nākamajā gan turpmākajās Saeimās.

Jau ziņots, ka partijas "Vienotība" dibināšanas līguma parakstīšana 6.augustā notiks Valkā un plānots, ka tajā piedalīsies aptuveni 300 delegātu.

Valkā tiks arī izlemts, kurš būs "Vienotības" Ministru prezidenta amata kandidāts, kā arī apstiprināta partijas programma gaidāmajām Saeimas vēlēšanām.

"Vienotības" vēlēšanu "pirmie numuri" varētu būt Ģirts Valdis Kristovskis, Valdis Dombrovskis, Jānis Lāčplēsis, Aigars Štokenbergs un Solvita Āboltiņa.

Jau ziņots, ka par savu partiju reorganizāciju un iekļaušanos "Vienotībā" jau lēmusi "Pilsoniskā savienība" un "Sabiedrība citai politikai".


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: