„Jaunā viļņa” konkursantiem liek mainīt matu krāsu
Publicēts 27. jūlijā, 2011.
„Lai puiši neizskatītos pēc bērniem, viņu matu krāsa jāmaina uz tumšāku!” konkursa „Jaunais vilnis” galvenais režisors Aleksandrs Revzins paziņojis festivāla frizierim Edgaram Zablockim.

 

Tikai dažas dienas pirms starptautiskā jauno izpildītāju konkursa „Jaunais vilnis” atklāšanas ceremonijas vairums dalībnieku vēl nebija lietas kursā, kādi viņi kāps uz skatuves. Arī šogad konkursa galvenais režisors Aleksandrs Revzins izbrāķēja ne tikai konkursantu dziesmas, bet arī speciāli darinātos skatuves tērpus, apavus un pat vizuālo tēlu. Saprotams, ka jau pošoties uz Jūrmalu, jaunieši bija rūpīgi gatavojušies, konsultējušies ar stilistiem, grima speciālistiem un gandrīz visas meitenes bija atsvaidzinājušas savas matu krāsas toni. Tomēr prasīgais režisors, kam jāgādā, lai miljoniem lielās auditorijas priekšā TV ekrānos mirdzētu ne tikai Krievijas šovbiznesa spīdekļi, bet arī konkursanti, strikti diktēja savas prasības.

Lai gan „Jaunā viļņa” dalībniekiem katram bija piešķirts savs tērpu dizaineris, ne viens vien skatuves tērps tika atzīsts par neveiksmīgu un nederīgu priekšnesumiem, un tad modes māksliniekiem nācās izlīdzēties ar Rīgas veikalos pieejamo apģērbu un apavu klāstu. Latvijas pārstāves LienesCandy jeb Lienes Greifānes skatuves tērpi, ko dziedātājai darināja modes mākslinieces Elita un Ilze Patmalnieces, esot apstiprināti, un nu mūziķei jāgādā tikai par labu izpildījumu.

Par „Jaunā viļņa” galvenā režisora Aleksandra Revzina stingrību dzirdēts jau iepriekšējos gados. Viņam nepamanīta nepaliek pat mazākā detaļa. Ja nepieciešams, dalībniekiem nākas pat mainīt uzacu formu, nemaz nerunājot par matu krāsu vai griezumu. Arī „Jaunā viļņa” desmitgades konkursā Revzins lielāko daļu konkursantu ārieni vērtēja kā pārāk bālu un neizteiksmīgu. Tamdēļ teju visiem dalībniekiem, arī tiem, kas nebija vienisprātis ar režisoru, nācās doties uz frizētavu Rīgā, lai krāsotu matus. „Meitenēm lielākoties Revzins vēlējās, lai matus padarām gaišākus, savukārt puišiem ar gaišiem matiem, matu krāsa bija jāmaina uz tumšāku, lai viņi neizskatītos pēc...bērniem,” par darbu ar konkursantiem pirms festivāla pastāstīja friziersalonu „Pastelle” līdzīpašnieks Edgars Zablockis, kas par „Jaunā viļņa” dalībnieku matu sakārtojumu rūpējas jau vairākus gadus. Vaicāts, kā meistari rīkojas situācijā, kad kāds konkursants atsakās mainīt savu matu krāsu vai griezumu, frizieris atbild: „Viņi zina, kur ir atbraukuši, un zina, ka Aleksandrs Revzins šeit ir galvenais noteicējs. Viņa vārdam, cik esmu ievērojis, neviens pat neuzdrīkstas iebilst vai spuroties pretī.”


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: